5 Mart 2017 Pazar

Ersağ 'dan Yılın Üyelik Kampanyası

ERSAĞ

Tamam zora gelemediğim için tamamen doğal olmam imkansız. Mükemmeliyetçilikle savaşmak için her zaman zihnimin bir köşesinde duran çok kullandığım bir kaidedir bu. Elde yıkama deterjanına ise yine Ersağ devam ettim. Daha önce kullandığım bir doğal ürün çamaşırlarımı çok lekeli bıraktığı için ön yargım vardı. Bir kere kokular çok doğal, çok yoğun. Çocukların burun ve boğaz enfeksiyonlarının, bulaşıkların üzerinde kalan deterjan kalıntıları yüzünden olduğunu her geçen gün başka bir yerde duyuyor, okuyordum. Naturalive'in de değişik temizlik ürünleri, çamaşır ve bulaşık deterjanı seçenekleri var. Üyelik için Ersağ üyesi olan başka bir tanıdığınızın üye numarasını kullanmanız gerekiyor. Hatta sıvı çamaşır deterjanı bile var. İnşallah onu da bırakacağım günler gelir. İşte böyle, bir yerlerden başlayıp, 'olduğu kadar' derken yavaş yavaş değişti pek çok şey. 


ERSAĞ ÜYE OL


Ersağ'ın şampuanlarını denemedim çünkü bebek şampuanı bile kızıma alerji yapmıştı. Krem kokusu yerine bitkinin kokusu bana iyi geliyor. Biraz daha geliştirmişlerdi. Çünkü neticede direk vücüduna giriyor, yiyorsun kanına karışıyor. Şimdilik değiştirebildiklerimin mutluluğu bana yetiyor. '2 gündür kremi sürmeyi yine unuttum, düzenli kullanmayınca işe ersağ üye ki' kaygısını yaşamıyorsunuz. Şişelerin bir çoğu küçük olduğundan pahalıya gelebiliyor, 30 ml.lik olanlardan ihtiyacımıza ve cebimize görebirşeyler seçiyorum. Daha önce kullandığım bir doğal ürün çamaşırlarımı çok lekeli bıraktığı için önyargım vardı. Önce Ersağ'ın kozmetik ürünleriyle başladım. 'Bir şey tamamen elde edilemese de, tamamen terk edilmez' diye. Şişelerin bir çoğu küçük olduğundan pahalıya gelebiliyor, 30 ml.lik olanlardan ihtiyacımıza ve cebimize görebirşeyler seçiyorum. Banyoyu şöyle bir üstten temizleyeceksem yine Ersağ'ın Banyo WC temizleyicisini kullanıyorum ama biraz daha derin temizlik gerekiyorsa, çamaşır suyu kullanmadan edemiyorum. İşte böyle, bir yerlerden başlayıp, 'olduğu kadar' derken yavaş yavaş değişti pek çok şey. Artık ne bulaşıklarımızda, ne çamaşırlarımızda fosfat kalıntısı yok. 

Üyelik için Ersağ üyesi olan başka bir tanıdığınızın üye numarasını kullanmanız gerekiyor. Mükemmeliyetçilikle savaşmak için her zaman zihnimin bir köşesinde duran çok kullandığım bir kaidedir bu. Çocukların burun ve boğaz enfeksiyonlarının, bulaşıkların üzerinde kalan deterjan kalıntıları yüzünden olduğunu her geçen gün başka bir yerde duyuyor, okuyordum. İnşallah onu da bırakacağım günler gelir. Ve bir süre devamlı kullanmama ersağ üye ol bir fayda görmedim, mesela akne losyonu akneleri azaltmadı. Sonra yine aynı markanın bulaşık makinası tozunu kullandım, temiz bardakların üstündeki beyaz lekeleri görünce üzülerek jel deterjana geri döndüm. Mesela hazır bezler varken bebek için kumaş bez kullanmak, onların kakasını akıtmak, makinada yıkamak filan asla ve asla göze alabileceğim türden şeyler değil. Yine Ersağ'ın bulaşık matik ürününe geri döndüm. Çamaşır suyu ve amonyaklı temizleyeyiciyi ise artık oldukça az kullanmakla beraber tamamen bırakamadım. Gün gelir belki şampuanı da bırakırız ya da bırakmayız, bir tek o bari oluversin deriz bilemiyorum. (Aşağıda belirttiğim gibi kozmetik ürünlerinden hiç memnun kalmadım.)El yapımı olmasa da, tamamen doğal olmasa da, insan vücuduna zararlı olduğu kanıtlanmış kimyasallar kullanılmayarak üretiliyor. 


ERSAĞ ÜYELİK


Günün birinde belki denerim ama şu an herşeyi oturtmadan yeni şeyler denemek istemiyorum. Ama temizlik malzemeleri ve başka eşyaların seçimine gelince birdenbire radikal değişiklikler yapamıyorum. Fakat piyasadaki neredeyse tüm deterjanları boykot etmek gerekiyorsa, dandik olanlar da çok kötü sonuç veriyorsa ben de sabun tozu ersağ üyelik , ama sabun tozu da o kadar güzel temizlemiyor, neden Ersağ'ın çamaşır deterjanını bir kez olsun denemiyorum diyerek başladım. '2 gündür kremi sürmeyi yine unuttum, düzenli kullanmayınca işe yaramıyor ki' kaygısını yaşamıyorsunuz. Bir tek şampuandan geçemedim. Daha da safını arayanlar için Yeşil Köpük markasının ürünleri var, ama biraz daha pahalıya geliyor. Zamanında zeytinyağlı sabun kullanıp saçı nasıl hatır hatır yaptığını da deneyimlemişliğim var. Hepsini elde edemedim diye tümünden vazgeçmiyorum yani. Çünkü çok yakınımızdaki bir dükkanda rahatça bulabiliyoruz. Mesela dinlemeyi çok istediğim bir seminere ya da konuşmaya ne yaptıysam yine de geç mi kalıyorum. Doğallık da neymiş, ben temizliğe ve çabucak işimin bitmesine bakarım düşüncesinde kadınlar olduğu gibi, doğal olabilmek çetin mi çetin zahmetlere katlananlar da var. Sirke yumuşatıyor ama sirke kokan bir kadın olmak hiç hoş değil. O iki sınıftan da değilim. Hepsini elde edemedim diye tümünden vazgeçmiyorum yani. 'Uf yarısını kaçırıyorum, doğru düzgün dinleyemeyince ne kıymeti var gitmesem mi' demek yerine 'Olsun, tamamını dinleyemesem de dinlediğim kısımdan çok şey öğrenebilirim' diyerek gidiyorum ve moral buluyorum. Sirke yumuşatıyor ama sirke kokan bir kadın olmak hiç hoş değil. O iki sınıftan da değilim. Biraz daha geliştirmişlerdi.

 (Aşağıda belirttiğim gibi kozmetik ürünlerinden hiç memnun kalmadım.)El yapımı olmasa da, tamamen doğal olmasa da, insan vücuduna zararlı olduğu kanıtlanmış kimyasallar kullanılmayarak üretiliyor. Çünkü ben eskiden beri normal Arko kremi bile elime süremeyen, kozmetik kokusundan tiksinen bir insanım. 'Uf yarısını kaçırıyorum, doğru düzgün dinleyemeyince ne kıymeti var gitmesem mi' demek yerine 'Olsun, tamamını dinleyemesem de dinlediğim kısımdan çok şey öğrenebilirim' diyerek gidiyorum ve moral buluyorum. Gayet memnunum şu an. Çünkü çok yakınımızdaki bir dükkanda rahatça bulabiliyoruz. HAYAT Ev işPaylaşBiraz Daha Doğal Temizlik Ürünlerine Geçiş01 Kasım 2014 Eskilerin bir kaidesi varmış. Söz konusu gıdalar olunca işimi zorlaştırsa bile doğallıktan, organiklikten yanayım, o ayrı. Hatta sıvı çamaşır deterjanı bile var. Ve etkisi çok uzun sürüyor, banyo sonrası kullanım yeterli olabiliyor. Ve etkisi çok uzun sürüyor, banyo sonrası kullanım yeterli olabiliyor. 


ERSAĞ ÜYEOL


Zamanında zeytinyağlı sabun kullanıp saçı nasıl hatır hatır yaptığını da deneyimlemişliğim var. 'Bir şey tamamen elde edilemese de, tamamen terk edilmez' diye. Kokularıyla ve kullanım şekilleriyle bildiğimiz kozmetik ürünlerini andırıyorlar ve bu durum şevkimi çok fazla kırıyor. 'Tamamen doğal olamasam da olabildiğim kadar olurum' yaklaşımı yardımıyla, yıllar içinde yavaş yavaş değişti bazı temizlik alışkanlıklarım ve kullandığım ürünler. Sıvı el sabunlarının sakıncalarını eskiden beri duyarım, ama çocuklar seviyor diye onu da yine Ersağ üyeol alıyorum. Söz konusu gıdalar olunca işimi zorlaştırsa bile doğallıktan, organiklikten yanayım, o ayrı. İnsan vücudunun enerjisini kurutan, hasta eden fosfat denen maddeden böylece kurtulmuş olduk. Şimdilik değiştirebildiklerimin mutluluğu bana yetiyor. Hani şu kullandığımız temizlik ürünleri ve bazı eşyalar, doğal olsun mu, olmasın mı karmaşası var ya, ona da aynı mantıkla yaklaşıyorum. Sağlığımız mı, bardakların tabakların parıl parıl parlaması mı soruları arasında gidip geldim. Parlatıcısıyla birlikte kullanınca da sonuç gayet güzeldi. Vicdan azabım beni rahat bırakmadı. Mesela dinlemeyi çok istediğim bir seminere ya da konuşmaya ne yaptıysam yine de geç mi kalıyorum. Krem kokusu yerine bitkinin kokusu bana iyi geliyor. 

Çamaşır deterjanımı değiştirmem biraz daha farklı oldu. Onun yerine Sade Pazar'da gördüğüm aromatik yağlar ve bitki sularını denemeye başladım. Diş macunu olarak Naturalive'in macununu kullanıyoruz. Çamaşır deterjanımı değiştirmem biraz daha farklı oldu. Bir tek şampuandan geçemedim. Banyoyu şöyle bir üstten temizleyeceksem yine Ersağ'ın Banyo WC temizleyicisini kullanıyorum ama biraz daha derin temizlik gerekiyorsa, çamaşır suyu kullanmadan edemiyorum. Sıvı el sabunlarının sakıncalarını eskiden beri duyarım, ama çocuklar seviyor diye onu da yine Ersağ'dan alıyorum. Tamam zora gelemediğim için tamamen doğal olmam imkansız. Gayet memnunum şu an. Hani şu kullandığımız temizlik ürünleri ve bazı eşyalar, doğal olsun mu, olmasın mı karmaşası var ya, ona da aynı mantıkla yaklaşıyorum. Fakat piyasadaki neredeyse tüm deterjanları boykot etmek gerekiyorsa, dandik olanlar da çok kötü sonuç veriyorsa ben de sabun tozu kullanırım, ama sabun tozu da o kadar güzel temizlemiyor, neden Ersağ'ın çamaşır deterjanını bir kez olsun denemiyorum diyerek başladım. Vicdan azabım beni rahat bırakmadı. Öyle birden bire, devrim şeklinde değil. Ersağ'ın kozmetik ürünlerini ise sürekli kullanamadım. 

Tamamen doğal olamasam da olabildiğim kadar olurum' yaklaşımı yardımıyla, yıllar içinde yavaş yavaş değişti bazı temizlik alışkanlıklarım ve kullandığım ürünler. Önce Ersağ'ın kozmetik ürünleriyle başladım. Çünkü neticede direk vücüduna giriyor, yiyorsun kanına karışıyor. Kokularıyla ve kullanım şekilleriyle bildiğimiz kozmetik ürünlerini andırıyorlar ve bu durum şevkimi çok fazla kırıyor. Sonra yine aynı markanın bulaşık makinası tozunu kullandım, temiz bardakların üstündeki beyaz lekeleri görünce üzülerek jel deterjana geri döndüm. Onun yerine Sade Pazar'da gördüğüm aromatik yağlar ve bitki sularını denemeye başladım. Çamaşır suyu ve amonyaklı temizleyeyiciyi ise artık oldukça az kullanmakla beraber tamamen bırakamadım. Parlatıcısıyla birlikte kullanınca da sonuç gayet güzeldi. Sağlığımız mı, bardakların tabakların parıl parıl parlaması mı soruları arasında gidip geldim. İnsan vücudunun enerjisini kurutan, hasta eden fosfat denen maddeden böylece kurtulmuş olduk. Doğallık da neymiş, ben temizliğe ve çabucak işimin bitmesine bakarım düşüncesinde kadınlar olduğu gibi, doğal olabilmek çetin mi çetin zahmetlere katlananlar da var. 

Naturalive'in de değişik temizlik ürünleri, çamaşır ve bulaşık deterjanı seçenekleri var. Ama tam yapamıyorum diye doğallık kaygısını tamamen bırakmam gerekmiyor diyorum. Ersağ'ın kozmetik ürünlerini ise sürekli kullanamadım. Öyle birden bire, devrim şeklinde değil. Ama tam yapamıyorum diye doğallık kaygısını tamamen bırakmam gerekmiyor diyorum. Artık ne bulaşıklarımızda, ne çamaşırlarımızda fosfat kalıntısı yok. Çünkü ben eskiden beri normal Arko kremi bile elime süremeyen, kozmetik kokusundan tiksinen bir insanım. Ersağ'ın şampuanlarını denemedim çünkü bebek şampuanı bile kızıma alerji yapmıştı. Mesela hazır bezler varken bebek için kumaş bez kullanmak, onların kakasını akıtmak, makinada yıkamak filan asla ve asla göze alabileceğim türden şeyler değil. Ve bir süre devamlı kullanmama rağmen bir fayda görmedim, mesela akne losyonu akneleri azaltmadı. Unutmadan söyleyelim, Ersağ'a üye olarak ürünleri alırsanız daha ucuza geliyor. Sağlığa zararlı bulaşık ve çamaşır deterjanlarına alternatif bulabildiğim için, bir tıkla doğal bakım ürünleri sipariş edebildiğim için şükrediyorum.


Eskilerin bir kaidesi varmış. Sağlığa zararlı bulaşık ve çamaşır deterjanlarına alternatif bulabildiğim için, bir tıkla doğal bakım ürünleri sipariş edebildiğim için şükrediyorum. Günün birinde belki denerim ama şu an herşeyi oturtmadan yeni şeyler denemek istemiyorum. Ama temizlik malzemeleri ve başka eşyaların seçimine gelince birdenbire radikal değişiklikler yapamıyorum. Yine Ersağ'ın bulaşık matik ürününe geri döndüm. Bir kere kokular çok doğal, çok yoğun. Diş macunu olarak Naturalive'in macununu kullanıyoruz. Elde yıkama deterjanına ise yine Ersağla devam ettim. Unutmadan söyleyelim, Ersağ'a üye olarak ürünleri alırsanız daha ucuza geliyor. Daha da safını arayanlar için Yeşil Köpük markasının ürünleri var, ama biraz daha pahalıya geliyor. Gün gelir belki şampuanı da bırakırız ya da bırakmayız, bir tek o bari oluversin deriz bilemiyorum.