28 Şubat 2019 Perşembe

Ersağ Bayiliği Satışı

Doktorlar söylediklerini yalnızca dünyanın ikinci "yarı özdeş" ikizleri vakası olarak belgelemişlerdir. Avustralya'da Brisbane'den gelen dört çocuk ve oğlan annelerinin tarafında aynıdır. ersağ Fakat babalarının DNA'sının sadece bir kısmını paylaşıyorlar - onları genetik olarak, kardeşçe ve özdeş ikizlerin arasında bir yere yerleştiriyorlar.

Uzmanlar, fenomenin son derece nadir olduğunu söylüyor - bunlar gibi embriyolar genellikle hayatta kalmıyor. Farklı babaları olan ikizler - BBC News
Tek yumurta ikizleri keşfedildi
2014 yılında Kraliyet Brisbane ve Kadın Hastanesinde anneyi ve ikizleri önemseyen ekibi yöneten Prof Nicholas Fisk, keşiflerin rutin bir hamilelik taraması ile yapıldığını söyledi.

Yarı özdeş ikizlerin hamilelik sırasında ilk kez tanımlandığı zamandır.

Doktorlar, ilk kez anne o zaman 28 yaşındaydı ve doğal gebe kalmıştı.

Dava New England Tıp Dergisi'nde bildiriliyor.

Prof Fisk, "Annenin altı haftadaki ultrasonu ersağ üyelik tek bir plasenta ve aynı ikizleri beklediğini belirten amniyotik kese pozisyonu gösterdi" dedi.

“Bununla birlikte, 14 haftadaki bir ultrason ikizlerin erkek ve dişi olduğunu gösterdi, ki bu özdeş ikizler için mümkün değil.”

Nasıl oldu?
Tek yumurta ikizleri, tek bir sperm tarafından döllenen tek bir yumurta, iki bebeği böldüğü ve yaptığı zaman, aynı veya monozigotik ikizlerdir.

Bu ikizler aynı cinsiyette olacak ve aynı genleri ve fiziksel özellikleri paylaşacaklar.

Aynı olmayan veya dizotik olmayan ikizler, her biri farklı bir sperm ile iki ayrı yumurta döllendiğinde oluşur ve aynı zamanda rahimde gelişir.

Bu ikizler aynı ya da farklı cinsiyetler olabilir ve birlikte doğmuş olmalarına rağmen hiçbir erkek ya da kız kardeşi ile aynı değildir.

İkizlerin yarı-özdeş veya seskizejik ikizleri durumunda, yumurtanın bölünmeden önce iki sperm tarafından aynı anda döllenmiş olduğu düşünülmektedir.

Bir yumurta iki sperm tarafından döllenirse, standart anne yerine üç set kromozomla sonuçlanır - biri anneden diğeri babadan.

Ve araştırmacılara göre, üç grup kromozom "tipik olarak yaşamla uyumsuz ve embriyolar genellikle hayatta kalmıyor".

İkizlerin kimliği açıklanmadı.